İkinci El Eşya İle Yaşadığım Tecrübe

08.01.2021
İkinci El Eşya İle Yaşadığım Tecrübe

İkinci el eşya ile yaşadığım tecrübe sayesinde bütçe olarak sıkıntı yaşadığım bir dönemde yaptığım alışverişin bana bu karda fayda sağlayacağını tahmin bile edemezdim. Görev nedeni ile değiştirdiğim şehrimde yeni bir ev demek yeni bir eşya demektir. Tek başıma kalmama gereken bu evde tek de olsam almam gereken belli başlı pek çok da eşya vardı. Bu eşyaları almak kısıtlı çok az bir bütçe ile çok da zordu. Ama ikinci el eşya sektörü sayesinde bu işin bu kadar kolay olacağını hiç düşünemezdim bile.

İkinci el eşya ile yaşadığım tecrübe sayesinde en temel ihtiyaçlarımı çok uygun fiyata almak çok işime gelmişti. Neler mi aldım? Buzdolabı, çamaşır makinesi yatak koltuk masa sandalye mutfak için pek çok araç ve gereçler vb pek çok ihtiyacım için sabahtan akşama kadar gezdim. Şunu itiraf etmeliyim ki mağazaları gezerken bir ara çöküp kalıp ben ne yapacağım dediğim bir an oldu. Ancak para pul belli ne kadar harcayabileceğim ya da ne kadar açılabileceğim belli. Bu kadar çaresiz olmamın sebebini de şöyle açıkça söyleyeyim. Eşyalar çok eskiydi. Ancak temizdi. Kullanılmaz bir halde değildi kesinlikle. Çoğu ikinci el eşya mağazası satacakları eşyaları bir güzel temizleyip bakımlarını çok iyi şekilde gerçekleştirmektedir.

İkinci el eşya ile yaşadığım tecrübe tam da bu noktada başlıyor. Eşyaların eski olması hatta elimdeki çok az nakit üzerine bir de açık verecek olmam da beni çok üzmüştü. Bu kadar üzgün tedirgin olduğumu gören ikinci el eşya mağazası sahibi tereddüt yaşadığımı görünce işe hemen el attı. Benim tedirginliğim borca girerek de almak zorunda kalacağım bu eşyaların elimde patlaması düşüncesi beni çileden çıkardır. Ancak ikinci el eşya mağazası sahibi bu noktada sana garanti veriyorum. Garanti süresi de altı ay kadardır. Çok az demeyin. Bence beni bu anlamda sakinleştirmesi cidden içimi rahatlattı. Ve 9 sene önce aldığım bu buzdolabını şu an iş yerimde hala kullanıyorum. Çamaşır makinesini de bir öğrenciye verdim hala kullanılabilir durumda. Ki şu dönemde bu sektörde çok daha iyisine ulaşabilecek olacağınızı bir düşünün.

Tümü