Spotçular

10.09.2021
Spotçular

Sıfır ürünleri ufak tefek deformasyon gören ve bunların sonucunda gerçek ederinden daha düşük maliyetlere satan kişilere spotçu denir. Spot demek ikinci el ürün demek olmamasına rağmen halk arasında spotçu, ikinci el alıp satan kişi olarak da bilinmektedir. Bu spot ürünler çok az deformasyon geçirmişlerdir. Ama kullanış biçimlerinde hiçbir değişiklik ve kullanılmayacak dereceye gelmesi söz konusu bile değildir. Örneğin bir taşınma sırasında az bir şey çizilen bir ürünü kullanmak istemeyen satıcı spotçulara vererek başka insanların kullanmasına olanak sağlıyorlar.

Aynı ürünü sıfırını alarak daha çok para vermek yerine bu spot ürünleri tercih etmemiz daha uygun ve mantıklı olacağından dolayı ikisi arasında tercih yapmak kişinin kendisine kalmıştır.

Spot dediğimiz ürünler genellikle spotçuların çalıştığı belli bir mağazalarda olur. Bu mağazalara da spotçu çarşısı denilmektedir.

Birçok yerde bu spotçu çarşılarını bulmak mümkündür. Çünkü her yerde sıfır eşya mağazaları olduğu gibi spotçu çarşıları da vardır. Bu spotçular her bireyin ihtiyaçlarına göre ve bütçelerine göre satış yaptıklarından dolayı halk arasında çok tavsiye edilmektedir.

Dilediğine dilediği gibi ürünler sunan spotçular her türlü hizmet vermektedirler. Bu spotçulardan insanların her zevkine ve ihtiyaçlarına göre çeşit çeşit renk renk ürünler vardır. Bu da onların dilediği gibi heveslenerek alışveriş yapmalarına olanak sağlar.

Spot Sayesinde Tasarruf

Dediğimiz gibi aynı ürünün sıfırına daha fazla para ödemek yerine bu spot ürünlere daha az para vererek sahip olma imkanına sahibiz. Ancak spot ürünler de aslında sıfır ürün olduğunu tekrardan altını çizmemiz de yarar var.

Halk tarafından spot ürünler ikinci el ürün olarak zannedilmektedir ama spot ürünler ikinci el ürün değil aksine maliyetinden daha az paraya satılan sıfır ürün anlamına gelmekte olduğunu bilmemiz gerekir.  Bu iki kavramı iyi ayırt edilmelidir ve ona göre hareket edilerek doğru bir şekilde alışverişimizi yapmamız gerekir.

Bu spot ürünleri ekonomiye ve cebimize karşı bir çok faydaları vardır. Herkesin bildiği gibi daha az para vererek hem cebimize katkı sağlamış oluruz hem de bu ürünlere kullanarak aslında dua ya da katkı sağlamış oluruz.



Tümü